Herontwikkeling
Centrum Heerde

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Al langere tijd zijn er plannen om het centrum van Heerde te ontwikkelen. Samen met de gemeente Heerde en 3 andere particuliere grondeigenaren werkt Van Wijnen aan een goede en duurzame inrichting van de openbare ruimte en voldoende parkeergelegenheid voor het dorpscentrum van Heerde. 

De locatie Gemeentewerf wordt herontwikkeld door Van Wijnen. De andere drie locaties als de voormalige ABN-locatie, Van den Belt en Van Setten/Van Loenen zijn in handen van andere particuliere grondeigenaren. 

Bij de ontwikkeling zijn belanghebbenden, waaronder de inwoners en ondernemers van het centrumgebied, betrokken. Evenals de stichting Vrienden van het Van Meurspark en de Van Meursweide.

Het terrein van de oude gemeentewerf ligt tussen de Bonenburgerlaan en het Van Meurspark en wordt herontwikkeld door Van Wijnen. In de uitwerking van de plannen wordt rekening gehouden met een kleinschalig appartementengebouw met sociale huurwoningen voor Triada. Ook wordt er nu gekeken naar de ontwikkeling van koopwoningen zoals levensloopbestendige woningen en twee-onder-een-kapwoningen. 

De oude 
gemeentewerf

“Samen werken aan ruimte voor een beter leven… “

–  dat is de missie van Van Wijnen. 

Het dorpscentrum

Het dorp Heerde is omgeven door bossen,  grasland en uiterwaarden. Je komt hier echt tot rust! Samen met de dorpen Wapenveld, Veessen en Vorchten vormen zij de gemeente Heerde. 

In Heerde merk je direct de gemoedelijkheid van het dorp. Het is dan vanzelfsprekend dat Heerde het Cittaslow keurmerk draagt. Dit betekent dat ze het als authentiek gebied belangrijk vindt om de lokale identiteit te bewaken, te versterken en verder uit te dragen. Of je nu wilt wandelen, fietsen, vissen, zwemmen, skeeleren, paardrijden, tennissen, golf spelen of gewoon van de rust en stilte wilt genieten, het kan allemaal!